PŘEŽITÍ 2004

Přežití bylo výjimečné z několika důvodů. Poprvé se startovalo ve třech dobrovolně volitelných kategoriích. Poprvé byla zavedena možnost downgrade z vyšší do nižší kategorie. Po organizace závodu byl zapojen historicky největší počet autorů, komisařů i startujících. Poprvé se jelo na místo výsadku zvláštním autobusem. Nu a poprvé se Přežívalo jinde jak v Hostýnkách, nebo Vizovických vrších.

Na 8. ročník se přihlásilo 21 teamů s celkovým počtem 61 účastníků. Na start dorazilo v 16-ti teamech celkem 44 účastníků, což je 72% přihlášených (= 28% zklamalo !).

Úmrtnost byla tento rok vysoká. Hodnocení R.I.P. se dočkalo 7 teamů, které dorazili pozdě do cíle (3,6,8,11,12,14,15).

Dva teamy byly diskvalifikovány (13,19), neboť neprošly některý z kontrolních bodů a jeden team byl diskvalifikován (1), protože přijal pomoc - odvoz autem, byť v situaci jinak neřešitelné. A mimo to prošel dva kontrolní body ve špatném pořadí.

 Jeden team byl postaven mimo soutěž (18), neboť team nebyl v cíli soutěže kompletní - a smyslem Přežití je "přežití" celého spolupracujícího teamu, nikoli nejsilnějších jedinců. Další dva teamy také ztratily teamového kolegu (19,14), ovšem byly hodnoceny z jiných důvodů hůře, jak "mimo soutěž".